Любителів картоплі в будь-якому виконанні у нас багато, і в цьому рецепті пропонується ще один варіант запікання цього овоча з беконом – шашлик з картоплі в духовці. Для страви нічого заздалегідь не маринується, а тільки нарізаються інгредієнти, насаджуються на шпажки і запікаються під часниковим соусом. Кількість інгредієнтів в рецепті умовна і їх можна змінювати за особистим смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 1 кг.
- Бекон 200 гр.
- Часник 10 зубчиків
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія за смаком
Кроки
- Середні і приблизно однакового розміру картоплини очищається промивається холодною водою і нарізається круглими скибочками. Бекон нарізається тонкими смужками.
- Нарізані продукти насаджуються по черзі на заздалегідь замочені в холодній воді дерев’яні шпажки з розрахунком 1 шпажка шашлику на 1 порцію.
- Потім заготовки викладаються в будь-яку форму для запікання і на невеликій відстані один від одного, щоб картопля і бекон запеклися рівномірно. Духовка розігрівається до 180°С, і в неї картопляні шашлики ставляться для запікання на 30 хвилин.
- Очищаються від лушпиння часникові зубки.
- Потім вони подрібнюються за допомогою часничниці і перекладаються в окрему чашку.
- До подрібненого часнику насипаються за смаком сіль з будь-якими спеціями, наливається рослинна олія, і всі інгредієнти добре перемішуються.
- Через півгодини шашлики витягуються з духовки і рясно з усіх боків поливаються приготованою часниковою олією.
- Нагрівання духовки збільшується до 200°С і запікання картоплі триває ще не менше 15 хвилин і до рум’яного кольору. Готова страва перекладається на сервірувальну тарілку.
Запечена на шпажках картопля з беконом подається до столу гарячою і з будь-якими овочами. Приємного апетиту!