Картопля в беконі на шпажках в духовці

Картопля в беконі на шпажках в духовці

Любителів картоплі в будь-якому виконанні у нас багато, і в цьому рецепті пропонується ще один варіант запікання цього овоча з беконом – шашлик з картоплі в духовці. Для страви нічого заздалегідь не маринується, а тільки нарізаються інгредієнти, насаджуються на шпажки і запікаються під часниковим соусом. Кількість інгредієнтів в рецепті умовна і їх можна змінювати за особистим смаком.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 17 хвДрук
  • Середні і приблизно однакового розміру картоплини очищається промивається холодною водою і нарізається круглими скибочками. Бекон нарізається тонкими смужками.
  • Нарізані продукти насаджуються по черзі на заздалегідь замочені в холодній воді дерев’яні шпажки з розрахунком 1 шпажка шашлику на 1 порцію.
  • Потім заготовки викладаються в будь-яку форму для запікання і на невеликій відстані один від одного, щоб картопля і бекон запеклися рівномірно. Духовка розігрівається до 180°С, і в неї картопляні шашлики ставляться для запікання на 30 хвилин.
  • Очищаються від лушпиння часникові зубки.
  • Потім вони подрібнюються за допомогою часничниці і перекладаються в окрему чашку.
  • До подрібненого часнику насипаються за смаком сіль з будь-якими спеціями, наливається рослинна олія, і всі інгредієнти добре перемішуються.
  • Через півгодини шашлики витягуються з духовки і рясно з усіх боків поливаються приготованою часниковою олією.
  • Нагрівання духовки збільшується до 200°С і запікання картоплі триває ще не менше 15 хвилин і до рум’яного кольору. Готова страва перекладається на сервірувальну тарілку.

Запечена на шпажках картопля з беконом подається до столу гарячою і з будь-якими овочами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь