Салат на основі пекінкі з відмінним поєднанням кукурудзи, огірка і яєць – смачне і просте блюдо з категорії на швидку руку, та й до того ж низькокалорійне, що в наш час досить затребуване. Доповнимо салат ароматним сиром і заправимо замість традиційного майонезу сметаною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 300 гр.
- Кукурудза консервована 160 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Огірок 1 шт.
- Сир твердий 150 гр.
- Сметана 20% 5 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Пекінська капуста з розрахунком на кількість потрібних порцій промивається, обсушується серветкою і шаткується тонкою соломкою. Потім нарізка перекладається в салатницю.
- Свіжий огірок також промивається, обсушується серветкою, шаткується тонкими брусочками і перекладається до капустяної нарізки.
- Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і подрібнюються гострим ножем або за допомогою великої терки. Потім перекладаються в салатницю.
- Шматочок твердого сиру натирається на крупній тертці, щоб вийшли тонкі довгі скибочки. Потім сир перекладається в салатницю. До цих інгредієнтів насипається потрібну кількість консервованої кукурудзи.
- Салат за особистим смаком посипається сіллю і трохи перемішується. Потім до нього кладеться сметана і салат перемішується більш ретельно.
Приготований салат розкладається по порційних салатниць і подається до столу. Приємного апетиту!