Заморожена полуниця дозволяє кожній господині готувати смачний десерт в будь-який час року. У цьому рецепті вам пропонується спекти відразу три бісквіта і з них зібрати 2 полуничних торта з різним декором. Ягоди розмороженої полуниці використовуємо для начинки, а сік для просочення коржів. Бісквітне тісто замішуємо на борошні, яйцях і розпушувачі. Крем готуємо на жирних вершках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для одного бісквіта:
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Куряче яйце 6 шт.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Полуниця замороженна за смаком
- Для сиропу на 2 торта:
- Цукор-пісок 4 ст.
- Вода 4 ст.
- Полуничний сік за смаком
- Для крему на 2 торта:
- Вершки 33% 1 л.
- Цукрова пудра 100 гр.
Кроки
- Насамперед підготуйте інгредієнти для торта згідно з рецептом. Борошно просійте через сито і змішайте з розпушувачем. Яйця візьміть добре охолоджені і розділіть їх на білки і жовтки.
- У суху чистий посуд для замісу тіста насипте цукор, додайте жовтки яйця і перетріть їх до густої маси білого кольору.
- В іншому посуді збийте білки до пишності.
- Потім до розтертих жовтків пересипте борошно з розпушувачем, додайте збиті білки і лопаткою швидко і акуратно замісіть тісто.
- Роз’ємну форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть його маслом. У форму перелийте замішане тісто. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин, перевіривши готовність випічки дерев’яною паличкою.
- Спечені бісквіти вийміть з форми і остудіть до кімнатної температури.
- Кожен охолоджений бісквіт тонким довгим ножем розріжте на два коржа, з яких можна зібрати два торта.
- В окремому посуді протягом 20 хвилин збийте міксером жирні вершки з цукровою пудрою до стійких піків, причому віночки і посуд для збивання охолодіть в морозилці.
- Розморозьте полуницю. Частина крему відніміть і змішайте з будь-яким харчовим барвником.
- Для просочення коржів зваріть сироп із зазначеної в рецепті кількості цукру, води і соку від розмороженої полуниці. Сироп поваріть не менше 25 хвилин.
- Коржі укладайте на сервірувальні страви по черзі, змащуючи кожен теплим сиропом.
- Поверх коржів укладіть рівним шаром крем і нарізані шматочками ягоди розмороженої полуниці. Таким чином, зберіть два торта.
- Один торт декорують свіжими ягодами, а другий торт зверху змастіть кольоровим кремом і декорують на свій смак.
- Приготовані торти з замороженою полуницею витримайте пару годин в холодильнику і потім подайте до столу.
Вдалої і смачної випічки!