Бісквітний торт з полуницею в домашніх умовах

Варіант полуничного торта на основі бісквітного тіста буде у вас відмінним десертом не тільки до сімейного столу, але і відмінно доповнить будь-яке свято. Бісквітні коржі готуємо на основі збитих яєць, цукру, борошна і крохмалю Коржам потрібно 6-8 годин для вистоювання, тому їх краще спекти ввечері. Крем готуємо на основі вершків, полуниці і желатину. Полуницею доповнимо коржі при складанні торта і декоруємо торт.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
45 хвДрук
  • Для замісу бісквітного тіста яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки. У посуд для замісу тіста кладемо жовтки, насипаємо до них 80 г цукру і протягом 4 хвилин збиваємо міксером в світлу густу масу. Відразу на 180 градусів включаємо для розігріву духовку.
  • Змішуємо просіяне борошно з будь-яким крохмалем. В іншому посуді збиваємо також міксером і до м’яких піків білки. Потім насипаємо до них 40 г цукру і продовжуємо збивання, щоб маса стала гладкою і блискучою.
  • До жовтків перекладаємо збиту білкову масу, насипаємо борошняну суміш і швидко замішуємо тісто ложкою.
  • Роз’ємну форму для випічки застилає папером, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо борошном. У форму перекладаємо замішане тісто, вирівнюємо його поверхню і випікаємо 20-25 хвилин в розігрітій духовці. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою. Бісквіт виймаємо з форми, кладемо на решітку, щоб папір був зверху, і залишаємо на 6-8 годин або на ніч.
  • Перед складанням торта готуємо крем. Желатин заливаємо 140 мл холодної води і після набухання нагріваємо його, щоб повністю розчинився на водяній бані або в мікрохвильовці. У чашу блендера кладемо 300 г полуниці. До неї переливаємо розчинений желатин з соком лимона, насипаємо 100 г цукрової пудри і все подрібнюємо до однорідного стану.
  • В окремому посуді міксером збиваємо до м’яких піків вершки, потім насипаємо 80 г цукрової пудри і збиваємо їх до стійких піків.
  • Для просочення бісквітних коржів нагріваємо 80 мл води і в ній розчиняємо сік лимона, бренді і 40 г цукру. Просочення охолоджуємо. Бісквіт звільняємо від паперу і акуратно розрізаємо його на два коржа.
  • У роз’ємну форму, застеливши її шматком харчової плівки, кладемо один корж і змащуємо його половиною просочення. Полуницю, залишивши пару штук для декору, розрізаємо на половинки і укладаємо їх уздовж бортика форми.
  • Змішуємо збиті вершки з полуничним пюре і крем переливаємо в форму, залишивши трохи для верхнього коржа.
  • Гострим ножем зменшуємо діаметр другого коржа, кладемо його поверх крему і долонею трохи вдавлюємо в крем. Корж змащуємо рештою просоченням.
  • Потім на верхній корж наносимо решта крему. Якщо крем застиг, то можна його трохи розігріти, щоб ліг рівним шаром.
  • Торт на 2 години залишаємо для застигання крему. Приготований полуничний торт звільняємо від форми.

Перед подачею торт декоруємо нарізаною часточками полуницею і бісквітної крихтою. Щоб нарізана полуниця не втратила гарний вигляд, її можна змастити чайною ложкою розчиненого желатину. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь