Малинове варення з агар-агаром

Малинове варення – п’ятихвилинка це прекрасний спосіб приготувати десерт на зиму, витративши трохи часу, і зберігши максимально користь свіжих ягід. Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить желейну консистенцію варення, воно вийде густим і ароматним.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Малину дбайливо перебираємо, очищаємо від усього зайвого і промиваємо, даємо час обсохнути. Розміщуємо всю ягоду в посуд для приготування варення. Засипаємо зверху цукровий пісок і лимонну кислоту — вона допоможе зберегти гарний колір ласощі і буде служити як додатковий консервант.
  • Ставимо посуд на помірний вогонь. Через пару хвилин почне відділятися малиновий сік. Не залишаємо варення без нагляду, помішуючи його час від часу.
  • Коли з’являться багатозначні бульбашки на поверхні, що говорять про закипання варення — додаємо агар-агар і проварюємо малину 5 хвилин на невеликому вогні.
  • Поки варення досить рідке, загусне воно — коли охолоне, вже в банках. Розливаємо гаряче варення по підготовленим невеликим баночках, закочує і перевертаємо. Ми залишаємо так, поки не охолоне повністю, потім можна перенести в місце для зберігання.

Насолоджуйтесь із задоволенням взимку прекрасним варенням!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь