Малинове варення – п’ятихвилинка це прекрасний спосіб приготувати десерт на зиму, витративши трохи часу, і зберігши максимально користь свіжих ягід. Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить желейну консистенцію варення, воно вийде густим і ароматним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 800 гр.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Агар-агар 20 гр.
- Лимонна кислота ⅓ ч. л.
Кроки
- Малину дбайливо перебираємо, очищаємо від усього зайвого і промиваємо, даємо час обсохнути. Розміщуємо всю ягоду в посуд для приготування варення. Засипаємо зверху цукровий пісок і лимонну кислоту — вона допоможе зберегти гарний колір ласощі і буде служити як додатковий консервант.
- Ставимо посуд на помірний вогонь. Через пару хвилин почне відділятися малиновий сік. Не залишаємо варення без нагляду, помішуючи його час від часу.
- Коли з’являться багатозначні бульбашки на поверхні, що говорять про закипання варення — додаємо агар-агар і проварюємо малину 5 хвилин на невеликому вогні.
- Поки варення досить рідке, загусне воно — коли охолоне, вже в банках. Розливаємо гаряче варення по підготовленим невеликим баночках, закочує і перевертаємо. Ми залишаємо так, поки не охолоне повністю, потім можна перенести в місце для зберігання.
Насолоджуйтесь із задоволенням взимку прекрасним варенням!