Це один із старовинних рецептів, по ньому малинове варення готували ще наші бабусі. У ньому багато цукру і тому воно стоїть дуже довго, при цьому лимонна кислота додасть варенню яскравий колір і виконає роль консерванту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 1 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Вода 1 л.
- Лимонна кислота 2 ч. л.
Кроки
- Спочатку зваримо сироп, для цього розведемо цукор у воді і варимо до повного розчинення цукру в емальованому тазу.
- Малину перебираємо, від різного сміття, промиваємо і даємо час стекти воді і обсохнути ягоді. Малину помістимо в сироп, накриємо тонким рушником і відставити в сторону на 1 годину.
- Ставимо таз на невеликий вогонь, і після закипання варимо 5-10 хвилин. Регулярно знімаємо піну і дбайливо перемішуємо варення, щоб воно не почало пригорати. За 3 хвилини до готовності додамо лимонну кислоту.
- Перевірити готовність варення можна, якщо на попередньо поміщене в холодильник блюдце капнути варення і залишити на хвилину — воно не повинно розтікатися, а має застигати – значить, варення готове і можна розливати його по стерильним банкам. Закриваємо варення і ставимо на зберігання на зиму.
Як приємно відкрити баночку і поласувати цією вітамінною солодкістю!