Хрусткі рижики з соняшниковою олією в банках будуть у вас відмінною закускою до будь-якого столу і добре доповнять будь-які м’ясні або овочеві страви. Соняшникова олія додається в маринад, і воно не дозволяє рижикам зіпсуватися, а доповнене часником і прянощами, додасть маринованим рижикам цікавий смак. Маринуємо рижики гарячим способом і без стерилізації.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Для маринаду:
- Вода 100 мл.
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Часник 3 зубці
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Оцтова есенція ½ ч. л.
- Сіль 3 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
Кроки
- Свіжі рижики перебрати і для цієї заготовки по можливості, вибрати невеликі плоди, так як великі відрізняються крихкістю і легко ламаються. Промити рижики в окремому тазі, змінивши воду кілька разів.
- Промиті рижики перекласти черпаком або руками на друшляк, щоб скла зайва рідина.
- Потім чисті рижики перекласти у велику каструлю з закипілої водою і поварити їх протягом 15 хвилин.
- При варінні буде багато піни на поверхні і її ложкою періодично необхідно знімати. Осідання рижиків на дно каструлі вважається ознакою готовності грибів.
- Відварені рижики відкинути на друшляк.
- Для маринаду в іншій каструлі закип’ятити 100 мл чистої води. У ній розчинити сіль з цукром, додати зазначені в рецепті спеції (лавровий лист з чорним перцем) і налити рослинну олію.
- Маринад пару хвилин поварити на невеликому вогні, додати оцтову есенцію і перемішати.
- У киплячий маринад перекласти відварені рижики і поварити їх 5 хвилин.
- До кінця варіння до рижики додати очищені часникові зубки, перемішати і вогонь вимкнути.
- Рижики розкласти по заздалегідь простерилизованним банкам, залити маринадом і герметично закрити кришками. Банки поставити на кришки, на добу добре укутати теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання в холодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!