Хрусткі рижики з соняшниковою олією в банках

Хрусткі рижики з соняшниковою олією в банках будуть у вас відмінною закускою до будь-якого столу і добре доповнять будь-які м’ясні або овочеві страви. Соняшникова олія додається в маринад, і воно не дозволяє рижикам зіпсуватися, а доповнене часником і прянощами, додасть маринованим рижикам цікавий смак. Маринуємо рижики гарячим способом і без стерилізації.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Свіжі рижики перебрати і для цієї заготовки по можливості, вибрати невеликі плоди, так як великі відрізняються крихкістю і легко ламаються. Промити рижики в окремому тазі, змінивши воду кілька разів.
  • Промиті рижики перекласти черпаком або руками на друшляк, щоб скла зайва рідина.
  • Потім чисті рижики перекласти у велику каструлю з закипілої водою і поварити їх протягом 15 хвилин.
  • При варінні буде багато піни на поверхні і її ложкою періодично необхідно знімати. Осідання рижиків на дно каструлі вважається ознакою готовності грибів.
  • Відварені рижики відкинути на друшляк.
  • Для маринаду в іншій каструлі закип’ятити 100 мл чистої води. У ній розчинити сіль з цукром, додати зазначені в рецепті спеції (лавровий лист з чорним перцем) і налити рослинну олію.
  • Маринад пару хвилин поварити на невеликому вогні, додати оцтову есенцію і перемішати.
  • У киплячий маринад перекласти відварені рижики і поварити їх 5 хвилин.
  • До кінця варіння до рижики додати очищені часникові зубки, перемішати і вогонь вимкнути.
  • Рижики розкласти по заздалегідь простерилизованним банкам, залити маринадом і герметично закрити кришками. Банки поставити на кришки, на добу добре укутати теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання в холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь