Мариновані рижики з цибулею, як варіант заготовки рижиків на зиму, будуть у вас хорошою закускою для будь-якого столу. Рижики мають свій виражений лісовий аромат, а цибуля додасть грибам особливий смак. Маринуємо гриби гарячим способом і без стерилізації. Цибулю кладемо в маринад для хрусткого смаку рижиків, додаємо столовий оцет.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гвоздика 3 шт.
- Перець духмяний горошок 6 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Підготовлені до маринування рижики перекласти в каструлю, залити чистою водою, довести до кипіння і відвар повністю злити. Потім рижики повторно залити водою, додати до них сіль за своїм смаком, очищену і нарізану цибулину, два лаврові листки і бутони гвоздики. Довести все до кипіння і зняти пінку з поверхні.
- Покласти до грибів промитий пучок кропу і варити рижики на невеликому вогні протягом 25 хвилин.
- У заздалегідь простерилізовані банки покласти інші спеції, налити рослинну олію і оцет.
- Потім по банках розкласти зварені в цибульному маринаді рижики і залити їх гарячим маринадом. Банки з рижиками герметично закупорити.
- Поставити банки на кришки, для додаткової стерилізації щільно укутати теплим пледом і після повного охолодження мариновані з цибулею рижики перенести на зберігання в темне прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!