Чули колись про кюфт-кебаб? Ця смачна страва дуже популярна в країнах Кавказу, Близького Сходу, Балкан і Середньої Азії. Напевно, слово «кебаб», яке зазвичай означає різні страви зі смаженого м’яса, ви чули частіше. А ось слово “кюфта” перекладається як “м’ясні кульки”. Поєднайте два ці слова, і ви отримаєте незрівнянні м’ясні котлетки!
Для приготування цієї страви мені не знадобляться мангал, гриль, шпажки і навіть духовка. Кебаб із баранини я обсмажую прямо на сковороді! Виходить швидка, ароматна і дуже смачна страва. Та ще й мало брудного посуду!
Як приготувати кюфта-кебаб із баранини на сковороді
Кебаб на сковороді ви можете подавати із домашнім соусом. Наприклад, змішайте майонез, грецький йогурт, кетчуп, трохи оцту та чорний мелений перець. Або ж йогурт, соус тахіні, лимонний сік, трохи води, сіль, перець і кмин.
- Баранячий фарш 1 кг.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Червоний перець мелений 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- До фаршу з баранини додайте сіль, спеції, подрібнений часник, рубану петрушку та дрібно нарізану цибулю. Добре перемішайте усі інгредієнти. Заберіть заготовку в холодильник на півгодини.
- Вологими руками сформуйте невеликі плоскі котлетки.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте котлетки з двох боків до готовності.
Погодьтеся, готувати кебаб на сковороді куди простіше, ніж у духовці чи на мангалі. Сформуйте дуже тонкі котлетки, щоб добре і швидко просмажилися. А замість баранини можна взяти і будь-яке інше м’ясо на ваш смак. Подавайте кебаб з великою кількістю овочів та коржами. Смачного!