Якщо хочете приготувати справді нескладний десерт із найпростіших інгредієнтів, вибирайте еклерний торт. Впевнена, раніше ви не зустрічали такого способу приготування коржів! Справа в тому, що випікати їх потрібно із заварного тіста. Крім того, заварний молочний крем відмінно доповнює десерт, роблячи його неймовірно ніжним і м’яким.
Для приготування торта із заварним кремом не потрібно купувати дорогі продукти. Молоко, вершкове масло та цукор вже є на вашій кухні. На перший погляд може здатися, що це складний десерт у приготуванні. Проте запевняю вас: впорайтеся за 30–40 хвилин!
Як приготувати багатошаровий еклерний торт з кремом
Такий багатошаровий торт можна готувати як на святкові застілля, так і і щодня. Прикрасити частування можна розтопленим гірким або білим шоколадом. Крім того, вибирайте конфетті, посипання та драже, якщо захочете зробити десерт святковим та яскравим.
- Молоко коров’яче 600 мл.
- Куряче яйце 5 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Ванільний цукор 20 гр.
- Кукурудзяний крохмаль 60 гр.
- Вода 100 мл.
- Борошно пшеничне 120 гр.
- Масло вершкове 240 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Мигдальні пелюстки на смак
- Змішайте 2 яйця з цукром, ванільним цукром та крохмалем.
- Продовжуючи помішувати, влийте 500 мл молока. Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Остудіть молочну суміш до кімнатної температури, часто помішуючи. Зручно це зробити, помістивши каструлю в миску з холодною водою і кубиками льоду.
- 80 г розм’якшеного вершкового масла змішайте з сіллю, щіпкою цукру, водою і молоком, що залишилося. Варіть інгредієнти до повного розчинення масла.
- Всипте борошно і продовжуйте варити, постійно помішуючи, до загусання.
- Зніміть суміш з вогню і вмішайте в суміш яйця, що залишилися.
- Застеліть 2 дека пергаментом і викладіть масу, рівномірно розподіляючи її тонким шаром. Випікайте 10-15 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці. Кожен корж розріжте на 4 частини.
- Розм’якшене вершкове масло, що залишилося, збивайте 5 хвилин. Порційно додайте в нього крем, що остигнув.
- Сформуйте торт, укладаючи коржі один на одного і змащуючи їх кремом. Боки торта теж змастіть кремом і прикрасьте мигдальними пелюстками. Приберіть десерт в холодильник на 1 годину.
З приготуванням цього заварного торта впорається навіть початківець господиня. Десерт можна подавати гостям або домашнім, готувати, щоб пригостити колег або презентувати як подарунок. Приголомшливе частування для чашки чаю чи кави! А ви колись готували заварне тісто?