Багатошаровий еклерний торт із кремом

Багатошаровий еклерний торт із кремом

Якщо хочете приготувати справді нескладний десерт із найпростіших інгредієнтів, вибирайте еклерний торт. Впевнена, раніше ви не зустрічали такого способу приготування коржів! Справа в тому, що випікати їх потрібно із заварного тіста. Крім того, заварний молочний крем відмінно доповнює десерт, роблячи його неймовірно ніжним і м’яким.

Для приготування торта із заварним кремом не потрібно купувати дорогі продукти. Молоко, вершкове масло та цукор вже є на вашій кухні. На перший погляд може здатися, що це складний десерт у приготуванні. Проте запевняю вас: впорайтеся за 30–40 хвилин!

Як приготувати багатошаровий еклерний торт з кремом

Такий багатошаровий торт можна готувати як на святкові застілля, так і і щодня. Прикрасити частування можна розтопленим гірким або білим шоколадом. Крім того, вибирайте конфетті, посипання та драже, якщо захочете зробити десерт святковим та яскравим.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Змішайте 2 яйця з цукром, ванільним цукром та крохмалем.
  • Продовжуючи помішувати, влийте 500 мл молока. Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Остудіть молочну суміш до кімнатної температури, часто помішуючи. Зручно це зробити, помістивши каструлю в миску з холодною водою і кубиками льоду.
  • 80 г розм’якшеного вершкового масла змішайте з сіллю, щіпкою цукру, водою і молоком, що залишилося. Варіть інгредієнти до повного розчинення масла.
  • Всипте борошно і продовжуйте варити, постійно помішуючи, до загусання.
  • Зніміть суміш з вогню і вмішайте в суміш яйця, що залишилися.
  • Застеліть 2 дека пергаментом і викладіть масу, рівномірно розподіляючи її тонким шаром. Випікайте 10-15 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці. Кожен корж розріжте на 4 частини.
  • Розм’якшене вершкове масло, що залишилося, збивайте 5 хвилин. Порційно додайте в нього крем, що остигнув.
  • Сформуйте торт, укладаючи коржі один на одного і змащуючи їх кремом. Боки торта теж змастіть кремом і прикрасьте мигдальними пелюстками. Приберіть десерт в холодильник на 1 годину.

З приготуванням цього заварного торта впорається навіть початківець господиня. Десерт можна подавати гостям або домашнім, готувати, щоб пригостити колег або презентувати як подарунок. Приголомшливе частування для чашки чаю чи кави! А ви колись готували заварне тісто?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь