Спробувавши одного разу домашній хліб, я не змогла пробачити собі роки покупок цієї випічки в магазині. Приготовлений своїми руками продукт набагато м’якший і смачніший, з’їдається до останньої крихти. З тих пір я без тіні сумніву проходжу повз хлібний відділ. Адже вдома на мене чекає ароматний цибулиний хліб! Вперше побачивши рецепт хліба з цибулею, я здивувалася. Як це можна додавати обсмажений овоч прямо в тісто? Але результат перевершив будь-які очікування. Тепер сім’я їсть тільки такий дріжджовий хліб, а я із задоволенням готую його за день. І вам раджу!
Як приготувати дріжджовий цибульний хліб у духовці
Знаю, що багато господинь вважають приготування домашнього хліба верхи кулінарного мистецтва. Через це вони не наважуються підступитися до цієї страви. Однак можу вас запевнити: рецепт до того простий, що з ним впорається навіть господиня-початківець!
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Сметана 40% 1 ст. л.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Обсмажте її на сковороді, розігрітій із олією, до золотистості та м’якості.
- Половину теплого молока змішайте з цукром та сухими дріжджами. Залишіть суміш у теплому місці на 20 хвилин.
- Просійте борошно і змішайте його з сіллю. Влийте опару, решту теплого молока, сметани. Перемішайте інгредієнти.
- Додайте остиглу цибулю з олією, замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
- Викладіть тісто на застелений пергаментом лист і припудріть його борошном. Зробіть надрізи, накрийте хліб рушником і залиште ще півгодини.
- Випікайте цибульний хліб у розігрітій до 180 °С духовці 35–40 хвилин. Остудіть випічку під рушником.
Цей приготовлений в духовці цибульний хліб можна подавати до супу, салату, м’яса, гарніру або використовувати як основу для бутербродів. Завдяки ненав’язливому аромату цибулі випічка відмінно поєднується з будь-якими стравами. А ви готуєте хліб вдома або віддаєте перевагу магазинному варіанту?