Щоразу при поході в магазин важко проходила повз овочевий відділ. Дуже хотілося купити яскравий осінній гарбуз, але рецептів із цим овочом я не знала. Тепер готую гарбузовий пиріг щонайменше двічі на тиждень! Не можна втрачати жодної хвилини, поки ця сезонна красуня є у продажу!
Для приготування пирога з гарбуза та моркви вам не знадобиться жодних дорогих інгредієнтів. Всі продукти бюджетні та доступні. Крім того, рецепт дуже швидкий, адже ніякої метушні з бездріжджовим тістом немає. Буквально потрібно змішати всі інгредієнти, залити у форму і відправити в духовку!
Як приготувати гарбузовий пиріг «Анюта» в духовці
Прикрасою цього пирога з гарбуза служить солодка молочна помадка. Готую її із двох інгредієнтів, поки пиріг остигає після випікання. Такий декор не тільки робить випічку більш ошатною, але й вдало підкреслює смак.
- Гарбуз 300 гр.
- Морква 100 гр.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукор-пісок 215 гр.
- Родзинки 70 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Розпушувач 10 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Молоко коров’яче ½ скл.
- Вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці моркву та гарбуз. Наприкінці додайте ізюм.
- Окремо змішайте борошно, що просіяне, і розпушувач, 135 г цукру і сіль. Добре перемішайте інгредієнти.
- Вмішайте в овочеву суміш яйця та з’єднайте овочі із сухими інгредієнтами. Добре перемішайте.
- Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Випікайте 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
- Гаряче молоко змішайте з цукром, що залишився. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Потім встановіть мінімальний вогонь та готуйте 20–25 хвилин.
- Гарячу суміш відразу збийте блендером до кремоподібного стану. Відразу ж нанесіть помадку на пиріг, що остиг.
Ви могли помітити, що в рецепті гарбузового пирога немає ніяких спецій. Справа в тому, що випічка і без того виходить ароматною, з насиченим овочевим смаком. Зайві приправи можуть тільки перебити натуральний смак. Однак, якщо ви відчуваєте, що якась Спеція буде тут доречною, можете спробувати!