Том ям – це швидкий суп з сильним пряним смаком і вираженою гостротою. Також він відомий тим, що в ньому гармонійно поєднуються п’ять основних смаків: солодкий, кислий, гіркий, пряний і солоний.
Інгредієнти
Порції: –+
- Бульйон рибний 1 л.
 - Креветки свіжі 250 гр.
 - Гливи свіжі 400 гр.
 - Соус рибний 100 мл.
 - Лайм 1 шт.
 - Галангал 10 гр.
 - Листя кафір-лайма за смаком
 - Перець чилі 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Часник 6 зуб.
 - Лемонграс 2 шт.
 - Кінза за смаком
 
Кроки
- Креветки необхідно повністю розморозити і очистити.
 - Лемонграсс відбийте кухонним молотком, цибулю і часник дрібно наріжте, капелюшки гливи порвіть руками, галангал наріжте тонкими пластинками, перець чилі очистіть від насіння і наріжте кільцями.
 - Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю, перець чилі та часник протягом 3-4 хвилин. Після цього подрібніть обсмажені овочі блендером до стану пюре.
 - Креветки відваріть до готовності і зробіть надрізи вздовж спинки.
 - У каструлю влийте рибний бульйон, підігрійте його, викладіть гостру цибульно-часникову масу, лемонграс, листя лайма, галангал і варіть, поки не з’являться пряно-лимонні запахи.
 - Далі додайте рибний соус та гриби, варіть 5 хвилин. Після цього вичавіть сік з лайма.
 - В кінці додайте креветки, проваріть том ям ще пару хвилин, додайте рубану зелень і можна подавати страву на стіл.
 
Приємного апетиту!


