Сьомга з вершками та шпинатом — це дуже смачна і неймовірно ніжна страва для вашого обіду чи вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної риби в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга філе 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 6 зубчиків
- Помідори в’ялені 150 гр.
- Шпинат 100 гр.
- Вершки 20% 450 мл.
- Сир Пармезан тертий ½ ст.
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Вино біле сухе ⅓ ст.
- Петрушка 6 гілок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Підготуємо сьомгу. Рибні шматочки потрібно розділити на філе, промити та обсушити паперовими рушниками.
- Солимо і перчимо рибу. Обсмажуємо її на олії. На кожний бік піде приблизно 3-5 хвилин. Після філе перекладаємо на тарілку.
- Сковороду після риби не миємо. Розтоплюємо тут вершкове масло. Спочатку обсмажуємо подрібнену цибулю з часником, потім вливаємо вино і додаємо дрібно порізані в’ялені помідори. Томимо все разом ще пару хвилин.
- Вливаємо сюди вершки. Прогріваємо їх, солимо, перчимо і доповнюємо шпинатом. Томимо, помішуючи, 2-3 хвилини на тихому вогні.
- Всипаємо в соус тертий пармезан. Перемішуємо.
- Тепер опускаємо сюди шматочки риби. Прогріваємо їх протягом однієї хвилини і прибираємо з вогню.
Сьомга з вершками і шпинатом готова. Подавайте до столу з дрібно нарізаною петрушкою і пригощайтеся!