Приготувати ПП панакоту не складе особливих труднощів. Зате в результаті ви отримаєте не тільки корисний, але і дуже смачний легкий десерт. За бажанням полуницю для десерту можна замінити іншими ягодами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир Рікотта 200 гр.
- Вершки 10% 50 гр.
- Желатин 10 гр.
- Ванілін 1 гр.
- Полуниця 100 гр.
- Цукор-пісок за бажанням
Кроки
- Готуємо всі необхідні продукти для приготування десерту. Висипаємо 7 гр. желатину в невелику глибоку піалу і заливаємо його водою. Через 5 хвилин він збільшиться в розмірі.
- Перекладаємо желатин в каструлю. Ставимо ємність на плиту, включаємо техніку і починаємо перемішувати желатин до повного розчинення. Потім прибираємо вогонь і даємо желатину охолонути. В іншу ємність викладаємо рікотту і заливаємо її вершками. Збиваємо масу блендером до однорідності.
- У вершкову масу викладаємо желатин і ванілін.
- Знову збиваємо інгредієнти. Розливаємо суміш по склянках. Ставимо їх в холодильник на 20-30 хвилин.
- Що залишився желатин заливаємо водою і знову залишаємо на 5 хвилин. Потім повторюємо процес нагрівання і охолодження. Свіжу полуницю перебираємо (якщо полуниця заморожена, її слід заздалегідь розморозити), промиваємо і даємо їй обсохнути. Соковиті і солодкі полуничини закладаємо в чашу блендера і подрібнюємо. Змішуємо ягідну масу з желатином.
- Заливаємо полуничну масу в стаканчики. Ставимо десерт в холодильник на 1 годину.