Шоколадне суфле в домашніх умовах

Насичений шоколадний смак і невагома консистенція суфле підкорить вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині. Найголовніше добре збити білки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • 180 мілілітрів молока влийте в каструлю і доведіть до кипіння.
  • Окремо змішайте столову ложку білого цукру, крохмаль і молоко, що залишилося. У вас повинна вийти однорідна маса без грудок.
  • В отриману масу влийте трохи гарячого молока, потім крохмальну масу влийте в каструлю і добре перемішайте з гарячим молоком. Варіть суміш на повільному вогні, поки маса не загусне. Після цього зніміть каструлю з вогню і продовжуйте її помішувати ще кілька секунд.
  • Отриманий молочний крем влийте в миску і додайте до нього ванільний екстракт, перемішайте і остудіть.
  • Шоколад порубати ножем.
  • Білки збийте міксером до утворення щільної піни.
  • Жовтки змішайте зі столовою ложкою коричневого цукру. Збивайте інгредієнти міксером до повного розчинення цукру.
  • Остиглий молочний крем збийте міксером. Не припиняючи збивати, введіть збиті жовтки і какао, доведіть масу до однорідності.
  • В отриману шоколадну масу частинами викладайте збиті білки і кожен раз вимішуйте повільними круговими рухами.
  • Додайте в шоколадну масу рубаний шоколад, перемішайте.
  • Креманки посипте коричневим цукром, що залишився і розкладіть в них шоколадну масу.
  • Креманки помістіть на деко з високими бортиками. Влийте на деко гарячу воду.
  • Випікайте суфле в духовці, розігрітій до 170 градусів, 15 хвилин.

Готове шоколадне суфле остудіть, і подавайте як десерт до столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь