Суфле на основі сметани можна робити з додаванням різних топінгів, ягід і фруктів, це урізноманітнює десерт яскравими кольорами і смаками. Суфле виходить легким і тане в роті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 40% 300 гр.
- Полуниця 300 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Желатин 20 гр.
- Вода 80 мл.
- Молоко коров’яче 80 мл.
Кроки
- 10 грам желатину всипаємо в воду, а решта 10 грам всипаємо в молоко і відставляємо в сторону, поки желатин не набрякне.
- У мисці змішайте сметану і половину цукру.
- Полуницю разом з другою половиною цукру перетріть блендером.
- Набряклий желатин нагрійте, але не кип’ятіть, необхідно, щоб желатин повністю розчинився у воді. Желатинову масу трохи остудіть. Сметану з цукром поставте на крижану баню і збийте міксером на низьких оборотах. Потім введіть половину желатинової маси і добре перемішайте.
- Другу половину желатинової маси з’єднайте з полуничним пюре.
- Для суфле найкраще використовувати силіконову форму. Формочки на 2/3 наповніть сметанною масою. Приберіть форми на 20-30 хвилин в холодильник.
- Потім доповніть формочки полуничною масою.
- Силіконові форми приберіть в холодильник до повного застигання. Потім легко вийміть суфле з форм.
- Для оригінальної подачі прикрасьте суфле на свій смак.