Популярний рецепт хрустких пухирчастих чебуреків – на горілці. Приготуйте частування на своїй кухні. Поживне блюдо оцінять ваші домашні або гості. Подавайте закуску гарячою!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 4 ст.
- Вода 300 мл.
- Горілка 30 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
Кроки
- Просіваємо борошно і викладаємо його у велику глибоку тарілку. Заливаємо сухий інгредієнт крутим окропом і починаємо розмішувати.
- Далі розбиваємо в масу куряче яйце, додаємо горілку, сіль і цукор. Знову розмішуємо.
- Руками розминаємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Повинен вийти щільний і еластичний ком.
- Підготуємо начинку. Для цього змішуємо розморожений м’ясний фарш, сіль, спеції і дрібно нарізані цибулини.
- Ділимо тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в тонкі кола. На кожну половинку кладемо трохи фаршу і склеюємо краї.
- Обсмажуємо чебуреки в киплячій рослинній олії до появи яскравого золотистого відтінку.
Хрусткі чебуреки з апетитною м’ясною начинкою готові. Подавайте страву до столу, доповнивши ароматною зеленню і соусами за смаком.