Варіантом яскравого і ситного салату для святкового столу буде салат з яловичого язика з додаванням грибів. Гриби додають як відварені, так і мариновані. Язик для салату заздалегідь відварюється. Час його готування становить 2-4 години, що пропорційно його вазі. У цьому рецепті готуємо салат з маринованими печерицями. Додамо до салату свіжий огірок для особливого смаку і заправимо майонезним соусом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 300 гр.
- Печериці консервовані 150 гр.
- Огірок 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп 1 пучок
Кроки
- Заздалегідь до повної готовності відварюється яловичий язик, поміщається на кілька хвилин в крижану воду і очищається від щільної оболонки. Готуються інші інгредієнти для салату в кількості згідно з рецептурою.
- Промитий свіжий огірок нарізається невеликими кубиками і відразу перекладається в салатницю.
- Відварене круто яйце очищається від шкаралупи, нарізається такими ж кубиками і перекладається в салатницю.
- Відварений язик нарізається середніми кубиками і додається до решти нарізки.
- Мариновані гриби, якщо великі, нарізаються невеликими шматочками і перекладаються в салатницю.
- Зелений кріп промивається і дрібно шаткується. Потім перекладається в салатницю разом з майонезом, сіллю і чорним перцем.
- Потім ложкою салат акуратно перемішується і, після зняття проби, відразу подається до столу.
Приємного апетиту!