Пропонуємо вашій увазі цей незвично смачний і дуже простий у приготуванні салат. Яблуко прекрасно гармонує з крабовими паличками, привносячи в блюдо легку кислинку і нотку свіжості. Такий салат прекрасно підійде як для сімейного обіду, так і для святкового застілля.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 шт.
- Крабові палички 100 гр.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сир твердий 120 гр.
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Якщо ви використовуєте не охолоджені, а заморожені крабові палички, то приблизно за 50 хвилин до того, як ви приступите до приготування салату, дістаньте палички з морозилки. Нехай вони нагріваються при кімнатній температурі. Розм’якшені палички потрібно натерти на крупній тертці.
- Також заздалегідь можна зварити круто два яйця. Варені яйця потрібно обов’язково відразу ж опустити в дуже холодну воду хвилин на 10, щоб під впливом перепаду температур, шкаралупу легше зчищати з яєць. Після того, як ви зніміть з яєць шкаралупу, дістаньте жовтки і натріть їх на дрібній тертці. В окрему тарілку натріть білки, але вже на крупній тертці.
- Яблуко ретельно вимийте і видаліть серцевину за допомогою гострого ножа або спеціального пристосування для яблук. Тонким шаром зніміть шкірку, а м’якоть яблука натріть на крупній тертці.
- Твердий сир так само, як і інші інгредієнти, потрібно натерти за допомогою великої терки.
- Починаємо викладати салат в салатник. Оскільки салат у нас листковий, то викладати всі інгредієнти ми будемо в певній послідовності. Першим шаром йдуть натерті крабові палички (можна зробити легку майонезну сіточку). Другий шар – терті білки (знову можна додати трохи майонезу). Третім шаром йде натерте на крупній тертці яблуко. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу. Після яблук йде четвертий шар – тертий сир. Полийте салат невеликою кількістю майонезу. Останнім, завершальним шаром йдуть терті жовтки.
- Зелень промийте і дайте трохи обсохнути. Прикрасьте готовий салат декількома гілочками петрушки або кропу. Ніжний салат готовий!
Приємного вам апетиту!