Листковий салат з крабовими паличками і яблуком

Пропонуємо вашій увазі цей незвично смачний і дуже простий у приготуванні салат. Яблуко прекрасно гармонує з крабовими паличками, привносячи в блюдо легку кислинку і нотку свіжості. Такий салат прекрасно підійде як для сімейного обіду, так і для святкового застілля.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Якщо ви використовуєте не охолоджені, а заморожені крабові палички, то приблизно за 50 хвилин до того, як ви приступите до приготування салату, дістаньте палички з морозилки. Нехай вони нагріваються при кімнатній температурі. Розм’якшені палички потрібно натерти на крупній тертці.
  • Також заздалегідь можна зварити круто два яйця. Варені яйця потрібно обов’язково відразу ж опустити в дуже холодну воду хвилин на 10, щоб під впливом перепаду температур, шкаралупу легше зчищати з яєць. Після того, як ви зніміть з яєць шкаралупу, дістаньте жовтки і натріть їх на дрібній тертці. В окрему тарілку натріть білки, але вже на крупній тертці.
  • Яблуко ретельно вимийте і видаліть серцевину за допомогою гострого ножа або спеціального пристосування для яблук. Тонким шаром зніміть шкірку, а м’якоть яблука натріть на крупній тертці.
  • Твердий сир так само, як і інші інгредієнти, потрібно натерти за допомогою великої терки.
  • Починаємо викладати салат в салатник. Оскільки салат у нас листковий, то викладати всі інгредієнти ми будемо в певній послідовності. Першим шаром йдуть натерті крабові палички (можна зробити легку майонезну сіточку). Другий шар – терті білки (знову можна додати трохи майонезу). Третім шаром йде натерте на крупній тертці яблуко. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу. Після яблук йде четвертий шар – тертий сир. Полийте салат невеликою кількістю майонезу. Останнім, завершальним шаром йдуть терті жовтки.
  • Зелень промийте і дайте трохи обсохнути. Прикрасьте готовий салат декількома гілочками петрушки або кропу. Ніжний салат готовий!

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь