Ненав’язливий і цікавий смак надає вівсяному печиву мед. Випікати його можна у вигляді плоских фігурок, тоді воно буде хрустким. Можна і у вигляді невеликих колобків, тоді воно буде всередині м’яким, а зовні покрито хрусткою скоринкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 1 ст.
 - Борошно пшеничне 1 ст.
 - Цукор-пісок ½ ст.
 - Масло вершкове ½ пачки
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Мед квітковий 1 ст. л.
 - Сода ⅓ ч. л.
 - Лимонна кислота ⅓ ч. л.
 - Сметана 30% 2 ст. л.
 
Кроки
- У посуд для замісу тіста помістіть всі сухі продукти (борошно, пластівці, соду, лимонку і цукор) в зазначеній в рецепті кількості і перемішайте їх ложкою.
 - Розтопіть в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і мед.
 - У посуд з сухими інгредієнтами вбийте яйце, додайте розтоплені масло, сметану і мед.
 - Ложкою замісіть тісто до однорідного стану.
 - Застеліть пекарським папером деко і змастіть його рослинною олією.
 - Мокрими руками скачайте зі шматочків тіста маленькі колобки (розмір волоського горіха) або коржі і покладіть їх на деко.
 - Випікайте печиво в духовці, розігрітій до 180° C протягом 25-30 хвилин до красивого золотистого кольору.
 
Медове вівсяне печиво готове.


