Вам пропонується рецепт найсмачнішого шоколадного вівсяного печива. Воно буде м’яким всередині і хрустким по краях. Важливо не перетримати при випічці і витягти з духовки в м’якому стані. При охолодженні воно стане хрустким. Тісто готуємо без додавання яєць.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Какао 2 ст. л.
- Масло вершкове ½ пачки
- Сметана 40% 2 ст. л.
- Розпушувач 1.5 ч. л.
Кроки
- Вершкове масло покладіть в мисочку і повністю розтопіть за допомогою мікрохвильовки.
- Насипте в масло вказану кількість цукру і добре розітріть.
- Потім всипте порошок какао і ще раз розітріть.
- У цю теплу масляну суміш насипте вівсяні пластівці і ретельно розмішайте.
- Потім покладіть в суміш сметану з розпушувачем і знову розмішайте.
- Потім насипте пшеничне борошно і замісіть тісто. Тісто має бути густої консистенції, щоб ложка в ньому стояла, а не падала.
- Деко застеліть шматочком фольги або спеціального паперу і присипте борошном.
- Руками сформуйте з шматочків тіста невеликі, як волоський горіх, кульки і покладіть їх на деко, тільки на відстані один від одного, так як печиво розтечеться і збільшиться при випіканні. Кульки трохи рукою притисніть для додання плоскої форми.
- Випікайте печиво в духовці при 180° C протягом 10-12 хвилин. За печивом спостерігайте, щоб витягти з духовки м’яким. Воно застигне при охолодженні і придбає хрусткий смак.
Ваш шоколадно-вівсяний десерт готовий.