Індичка вважається дієтичним і дуже корисним м’ясом. Спробуйте приготувати з неї холодець. Запевняємо вас, вам обов’язково сподобається. Для приготування холодцю з індички вам не знадобиться желатин, а процес варіння полегшиться використанням мультиварки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гомілка індички 700 кг.
 - Індичка (стегно) 1.6 кг.
 - Вода 3.5 л.
 - Сіль кухонна 1.5 ч. л.
 - Морква 2 шт.
 - Перець чорний горошок 5 шт.
 - Часник 6 зубців
 - Цибуля ріпчаста 1 головка
 - Олія соняшникова без запаху ½ ст. л.
 - Петрушка 20 гр.
 
Кроки
- Спочатку ретельно промийте м’ясо індички під проточною водою. Обсушити за допомогою паперового рушника.
 - Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Головку цибулі розріжте на 2 частини.
 - Морквину добре сполосніть водою, щоб змився весь бруд.
 - Деко застеліть листом фольги і змастіть рослинною олією. Покладіть на фольгу стегна і гомілку індички, вимиту моркву, розрізану цибулину і зубчики часнику. Поставте деко з м’ясом і овочами в добре нагріту духовку (200ºС) хвилин на 25. За цей час м’ясо встигне повністю прогрітися, а овочі почнуть виділяти приємний аромат.
 - Вимкніть духовку і покладіть м’ясо і овочі в чашу мультиварки. Залийте вміст чаші 3-3, 5 літрами води (стежте, щоб вода не виходила за максимальний показник на бортику чаші). Також не забудьте покласти в чашу перець, сіль і вимиту зелень петрушки. Встановіть режим “варіння” тривалістю 3,5-4 години. Закрийте кришку приладу і натисніть кнопку «СТАРТ».
 - Коли мультиварка закінчить програму і подасть звуковий сигнал, акуратно дістаньте м’ясо на велику тарілку і почекайте, поки воно охолоне до такої температури, при якій його можна буде брати в руки. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликими шматочками, а краще – розберіть вручну на волокна.
 - Бульйон потрібно процідити через сито з марлею, складеної в кілька шарів.
 - Перекладіть подрібнене м’ясо в формочки, в яких ви будете охолоджувати холодець, і залийте індичку процідженим бульйоном.
 
Щоб холодець виглядав більш святково можна нарізати варену моркву на шматочки або колечка, з яких можна зробити, наприклад, квіточки. Розкладіть моркву по формах. Також можна додати кілька гілочок свіжої петрушки.
Накрийте форми кришками або плівкою і відправте в холодильник, щоб бульйон міг, як слід застигнути. Перед подачею на стіл акуратно дістаньте холодець з форм.



