Чудовий простий рецепт солодкої маринованої капусти. Таке блюдо готується швидко і легко, а головне, що дозволити його собі можна цілий рік.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
- Оцтова кислота 70% 1 ст. л.
- Рослинна олія ½ ст.
- Часник 2 головки
- Морква 2 кг.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Промиваємо капусту, обсушуємо її і нарізаємо тонкою соломкою.
- Складаємо капусту в глибоку миску або таз.
- Моркву промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Також тиснемо часник пресом.
- Ретельно перемішуємо всі овочі.
- Приступаємо до приготування маринаду.
- Наливаємо в каструлю літр води і відправляємо її кип’ятити.
- У киплячу воду додаємо цукор, сіль і рослинну олію, потім знову доводимо до кипіння і додаємо оцтову кислоту. Тримаємо пару хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
- Заливаємо капусту гарячим маринадом.
- Утрамбовуємо капусту товкачем.
- Притискаємо капусту зверху і відправляємо в прохолодне місце на добу.
Приємного апетиту!