Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом. Додайте ще кілька листочків м’яти, і ласощі стануть ще цікавіше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 500 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Пектин 3 ч. л.
- М’ята свіжа 1 гілка
Кроки
- Починайте з підготовки полуниці. Спочатку її потрібно перебрати, щоб не попалися погані ягоди. Потім ретельно промити. Після видаліть плодоніжки і помістіть її в посуд для варіння.
- Потім засипте полуницю цукром і залиште на 15-20 хвилин до появи соку. Потім поставте на вогонь і починайте поступово доводити ягоди до кипіння. Не забувайте знімати пінку.
- Помийте і поріжте апельсин разом з шкіркою. Різати можна середніми кубиками або на ваш розсуд.
- Додаємо нарізаний апельсин до закипілої полуниці. Туди ж за бажанням можна кинути гілку м’яти. Якщо немає свіжої м’яти, то підійде і в сухому вигляді. Знову доведіть до кипіння варення вже з апельсином. Потім варіть 10-12 хвилин. Акуратно перемішуйте і знімайте пінку, що утворилася.
- Далі додайте пектиновий порошок. М’яту на цьому етапі вже можна прибрати з варення. Добре перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
- Поки варення продовжує варитися, можна зайнятися стерилізацією банок. Чисто вимиті банки потримайте над гарячою парою. Кришки прокип’ятіть.
- Варення розливайте в підготовлені банки в гарячому вигляді.
- Щільно закривайте кришками і перевертайте банки догори дном. Залишайте остигати в такому положенні.
Остиглі банки з полуничним варенням зберігайте в прохолодному місці.