Покроковий рецепт приготування пирога з замороженим агрусом

Пиріг з замороженим агрусом

Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться трохи агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просійте в миску.
  • У миску до борошна всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.
  • В отриману суміш вбийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть в грудку, оберіть його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.
  • Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.
  • Агрус повністю розморозьте, перекладіть в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.
  • Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.
  • Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь