Аджика з помідорів без варіння – це пікантний соус, який додасть яскравості і смаку будь-якому гарячому блюду. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом аджики з помідорів, який не вимагає варіння. Готується такий продукт дуже просто і швидко, а його смак просто незабутній.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2.5 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Перець червоний гострий 150 гр.
- Часник 150 гр.
- Хрін 150 гр.
- Сіль ½ ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Оцет столовий 9% 1.5 ст.
Кроки
- Добре промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки. Після плоди поділяємо на половинки або четвертинки.
- Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо на частини.
- Чистимо і промиваємо корінь хрону.
- Також чинимо з часником і гострим червоним перцем.
- Всі овочі прокручуємо через м’ясорубку. Отриману суміш викладаємо в каструлю.
- Доповнюємо масу сіллю, цукром і оцтом. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів. Розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо капроновими кришками.
Аджика з помідорів без варіння готова. Можна забирати на зберігання в холодильник!