Аджика із зелених помідорів і часнику відрізняється яскравим смаком, апетитним виглядом і соковитістю. Подавайте як доповнення до гарячих обідніх страв. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор зелений 600 гр.
- Часник 1 головка
- Яблуко 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Перець гострий 1 шт.
- Рослинна олія 80 мл.
- Оцет столовий 9% 20 мл.
- Лист лавровий 1 шт.
- Суміш перців ½ ч. л.
- Зелень 10 гр.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо зелені помідори, обробляємо їх на довільні частини і викладаємо в чашу блендера.
- Подрібнюємо їх і перекладаємо в каструлю або сотейник.
- Ріжемо яблука і перці. Відправляємо їх в блендер разом з зубчиками часнику.
- Подрібнюємо і відправляємо також в каструлю.
- Доповнюємо овочі сіллю, цукром і рослинною олією. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Відправляємо в масу суміш перців і лавровий лист, проварюємо ще близько трьох хвилин.
- Прибираємо лавровий лист, вливаємо оцет. Кип’ятимо заготовку.
- Розливаємо по стерилізованим банкам гарячий продукт. Закриваємо кришками, вкутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Аджика із зелених помідорів і часнику готова. Забирайте на зберігання!