Повітряний соковитий салат з червоною ікрою, оформлений у вигляді коктейлю. Салат легкий і поживний, в якості святкової закуски – ідеально!
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга 150 гр.
- Креветки свіжі 150 гр.
- Кальмари 100 гр.
- Крабові палички 100 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Ікра червона 1 ст. л.
- Куряче яйце (білки) 2 шт.
- Сир твердий 70 гр.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Для маринаду:
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Вода 300 мл.
- Петрушка для прикраси
Кроки
- Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Готуємо маринад: змішуємо в невеликому посуді воду з оцтом, сіллю і цукром, за вказаними пропорціями. Приготованим маринадом заливаємо нарізану цибулю і залишаємо маринуватися на десять-п’ятнадцять хвилин.
- Кальмарів очищаємо від верхньої темної і прозорої плівок, кладемо в киплячу воду, варимо не більше двох хвилин. Дістаємо, даємо охолонути. Нарізаємо соломкою.
- Крабові палички ріжемо невеликими шматочками.
- Креветки варимо в підсоленій воді дві хвилини, очищаємо. У салатницю викладаємо кальмарів, крабові палички, креветки, віджату від маринаду цибулю.
- Варені білки яєць ріжемо соломкою. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Відправляємо білки і сир в салатницю.
- Заправляємо майонезом, акуратно перемішуємо салат.
- Салат розкладаємо в креманки або келихи, поверхню прикрашаємо червоною ікрою, листочками петрушки і скибочками сьомги, згорнутими у вигляді трояндочки.