Горіховий присмак руколли, солодкість буряка і солонуватий смак «фети» – мікс смаків незвичайний, але салат з них, та з оригінальною заправкою, виходить ніжним і легким. Він буде у вас альтернативою набридлому вінегрету і сподобається всім прихильникам ПХ. Буряк для салату відварюють заздалегідь, але більш виразний смак у запеченого.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 1 пучок
- Буряк 1 шт.
- Сир Фета 50 гр.
- Волоський горіх 4 шт.
- Для заправки:
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Гірчиця діжонська ½ ч. л.
- Часник 1 зубець
- Сіль 1 щіпка
- Сік лимона 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Кроки
- Заздалегідь відварений або запечений в духовці буряк, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
- На такі ж кубики нарізаємо шматочок сиру «Фета».
- Листя руколли промиваємо холодною водою, просушують серветкою і кладемо в салатницю. Поверх руколли викладаємо шматочки буряка. Потім рівномірно розкладаємо кубики «Фети».
- У піалу наливаємо дві ложки олії оливи. До неї кладемо діжонську гірчицю, подрібнений на землянці зубок часнику, додаємо сік лимона і по щіпці чорного перцю з сіллю. Ці інгредієнти добре перемішуємо.
- Приготовленою заправкою поливаємо салат. Потім посипаємо блюдо подрібненими волоськими горіхами і подаємо до столу.