Апетитне морозиво з шоколадом не складно приготувати в домашніх умовах. Яскравий натуральний десерт сподобається і дорослим і дітям. Візьміть на замітку кулінарну ідею!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 1.5 ст.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Шоколад гіркий 150 гр.
- Какао 1 ч. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
Кроки
- У сотейник викладаємо яєчні жовтки, какао і цукор. Заливаємо продукти молоком. Розмішуємо вміст і варимо його до густоти на слабкому вогні.
- У гарячий крем опускаємо шматочки гіркого шоколаду.
- Ретельно перемішуємо масу. Залишаємо остуджуватися.
- Окремо збиваємо холодні вершки, поки не утворюються стійкі піки.
- З’єднуємо остиглий шоколадний крем з вершками.
- Збиваємо продукти до однорідності.
- Викладаємо заготовку в пластиковий контейнер. Ставимо блюдо в морозильну камеру на 3-4 години.
- Готове морозиво можна посипати шоколадною стружкою.
Ділимо шоколадний десерт на порції і пригощаємо рідних!