Хачапурі по-мегрельськи – неймовірно смачне і апетитне частування, перед яким буде важко встояти. Готовий продукт яскраво урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування беріть до уваги перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
 - Сіль ½ ч. л.
 - Молоко коров’яче 100 мл.
 - Вода 100 мл.
 - Цукор-пісок ½ ч. л.
 - Дріжджі сухі/живі 10/25 гр.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Для начинки:
 - Сир Сулугуні 150 гр.
 - Сир імеретинський 250 гр.
 - Жовток яєчний для обмазування
 
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти.
 - У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко та теплу воду.
 - Додаємо сюди цукор та сухі дріжджі, перемішуємо.
 - Добре вимішуємо до розчинення дріжджів.
 - Окремо з’єднуємо просіяне борошно, і сіль. Перемішуємо.
 - Куряче яйце розбиваємо в дріжджову суміш, вимішуємо.
 - Сюди ж просіюємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо на 1:00 в теплому місці.
 - Готове тісто розминаємо руками та ділимо на дві рівні частини.
 - Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий шар.
 - Натираємо на великій тертці 250 г імеретинського сиру і 50 г сулугуні і з’єднуємо їх.
 - На кожен пласт викладаємо начинку із сиру. Защипуємо по краях.
 - Формуємо акуратні коржики з начинкою.
 - По центру кожного коржика робимо невеликий отвір.
 - Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Обмазуємо збитим яєчним жовтком.
 - Посипаємо поверхню заготовок невеликою кількістю сиру, що залишився сулугуні. Випікаємо 8 хвилин при температурі 200 градусів, потім випікаємо ще пару хвилин при температурі 210 градусів.
 
Хачапурі по-мегрельськи готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!







