Хачапурі по-мегрельськи

Хачапурі по-мегрельськи – неймовірно смачне і апетитне частування, перед яким буде важко встояти. Готовий продукт яскраво урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування беріть до уваги перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Підготуємо необхідні інгредієнти.
  • У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко та теплу воду.
  • Додаємо сюди цукор та сухі дріжджі, перемішуємо.
  • Добре вимішуємо до розчинення дріжджів.
  • Окремо з’єднуємо просіяне борошно, і сіль. Перемішуємо.
  • Куряче яйце розбиваємо в дріжджову суміш, вимішуємо.
  • Сюди ж просіюємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо на 1:00 в теплому місці.
  • Готове тісто розминаємо руками та ділимо на дві рівні частини.
  • Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий шар.
  • Натираємо на великій тертці 250 г імеретинського сиру і 50 г сулугуні і з’єднуємо їх.
  • На кожен пласт викладаємо начинку із сиру. Защипуємо по краях.
  • Формуємо акуратні коржики з начинкою.
  • По центру кожного коржика робимо невеликий отвір.
  • Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Обмазуємо збитим яєчним жовтком.
  • Посипаємо поверхню заготовок невеликою кількістю сиру, що залишився сулугуні. Випікаємо 8 хвилин при температурі 200 градусів, потім випікаємо ще пару хвилин при температурі 210 градусів.

Хачапурі по-мегрельськи готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь