Хачапурі з дріжджового тіста в духовці – це апетитне частування для вашого домашнього столу. Така випічка нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне ½ кг.
- Дріжджі швидкодіючі ½ пачки
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Сир твердий 500 гр.
- Куряче яйце 7 шт.
Кроки
- Просіюємо борошно в глибоку миску.
- Додаємо до борошна сухі дріжджі.
- Сюди ж відправляємо сіль та цукор.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло – одну столову ложку.
- Далі вливаємо тепле молоко.
- Починаємо перемішувати.
- Вимішуємо масу до однорідності.
- Перекладаємо заготовку на робочу поверхню. Вимішуємо її руками близько 7-10 хвилин.
- Закриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Підготуємо продукти для начинки.
- Для начинки натираємо на великій тертці сир, вимішуємо його з ложкою розтопленого вершкового масла|мастила| і курячим яйцем. При необхідності солимо.
- За годину тісто підійде і буде повністю готове.
- Розминаємо тісто руками та ділимо його на шість рівних частин.
- Розкочуємо кожну частину тонкий овал. Акуратно скручуємо по краях і формуємо човники.
- Кладемо заготовки на лист з пергаментом. Наповнюємо їх начинкою. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. В кожен човник розбиваємо по яйцю і випікаємо ще хвилину.
Хачапурі із дріжджового тіста в духовці готові. Подавайте до столу, доповнивши шматочками вершкового масла!