Банановий мус – соковитий, солодкий та ніжний фруктовий десерт із пористою текстурою. Ним можна завершити сімейний обід чи вечерю, а також він оригінально виглядатиме на дитячому святі. Мус відмінно тримає форму завдяки желатину та збитим вершкам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Банан 260 гр.
- Вода 50 мл.
- Вершки 33% 200 мл.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Шоколад чорний 10 гр.
- Желатин 8 гр.
Кроки
- Банани беріть стиглі та м’які. Підготуйте всі інші інгредієнти для мусу.
- У миску всипте желатин і замочіть у холодній воді на півгодини.
- З бананів зніміть шкірку і розламайте на невеликі шматочки. Збризкайте банани лимонним соком і пюрируйте занурювальним блендером.
- В іншу миску влийте охолоджені вершки та всипте цукрову пудру. Щоб пудра не розлетілася, спершу перемішайте продукти на низьких обертах, а потім збільште швидкість.
- Далі у збиті вершки викладіть бананове пюре, добре перемішайте масу.
- Набряклий желатин підігрійте в мікрохвильовій печі і доведіть масу до однорідності. Влийте її у вершково-бананову суміш.
- Збийте масу віночком.
- Готовий банановий мус розкладіть по креманкам або іншим порційним ємностям.
- Шоколад натріть на тертці з дрібними отворами. Посипте мус стружкою і подавайте як десерт на стіл.
Смачного!