Ягідний террін – прохолодні та освіжаючі ласощі, які легко можна приготувати для своїх близьких в умовах домашньої кухні. Особливо актуальним буде террін для спекотних літніх днів. Таким десертом можна замінити ситні бісквітні торти з масляними жирними кремами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік смородиновий ½ л.
- Шовковиця ½ кг.
- Желатин 25 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Полуниця 120 гр.
- Агрус 120 гр.
Кроки
- Ягоди можна взяти будь-які. Також замість смородинового соку підійде вишневий чи сік із суміші ягід. Добре помийте шовковицю, аґрус та полуницю.
- Смородиновий сік перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. Потім додайте желатин, розмішайте та залиште суміш для набухання на 10 хвилин. Після цього знову перемішайте масу.
- Візьміть прямокутну форму, на її дно викладіть нарізані часточками ягоди полуниці та агрусу.
- Потім всипте у форму шовковицю та влийте желатинову масу. Покладіть заготовку в морозилку на годину. Також можна залишити на 2-3 години у холодильнику.
- Перед тим, як витягти террин із форми, потримайте її у гарячій воді протягом 1-2 хвилин. Так желе відчепиться від стінок форми. Потім акуратно витягніть ягідний террин і прикрасьте ягодами та збитими вершками.
Смачного!