Грецький салат із соєвим соусом зазвичай дуже подобається всім, хто стежить, щоб харчуватися смачно, але при цьому з великою користю для свого здоров’я. Особливо апетитним цей салат виходить, коли готується із сезонних, екологічно чистих овочів, тому що вони мають не тільки приголомшливий свіжий смак, а й сильний аромат. А соєвий соус додає цій страві свої особливі, пікантні смакові нотки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська або листовий салат 200 гр.
- Сухарики для прикраси
- Сир Фета 200 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Маслини 1 банка
- Помідор 2 шт.
- Огірок 2 шт.
- Для заправки:
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Приправа (на вибір) на вибір
- Часник за смаком
- Соус соєвий за смаком
- Лимонний сік за бажанням
- Олія оливкова за смаком
Кроки
- Щоб приготувати салат з соєвим соусом, всі овочі очистіть від хвостиків та інших неїстівних частин, потім обмийте їх і обсушіть за допомогою паперового рушника. Помідори, болгарський перець і огірки наріжте великими часточками.
- Цибулю червону наріжте тонкими півкільцями або сегментами і додайте в салат.
- На велику тарілку викладіть листя зеленого салату або пекінської капусти (якщо потрібно, порвіть їх руками на дрібніші частини).
- Щоб зробити заправку, вам потрібно змішати з сіллю в мисці чорний перець, пряні трави (наприклад, орегано та базилік), соєвий соус та оливкову олію, а якщо хочете, додайте сюди та сік лимона. Кількість інгредієнтів для заправки регулюйте на власний розсуд.
- Нарізані овочі перед подачею салату до столу залийте заправкою та розмішайте. Додайте сир, нарізаний кубиками, і знову легко розмішайте.
- Викладіть грецький салат на листя зеленого салату або пекінки, прикрасьте чорними маслинами та сухариками.
Тут же подавайте страву до столу, щоб сухарики та салатне листя не розмокли.
Смачного!