Варення із гарбуза з медом – чудовий варіант для тих господарок, які люблять експерименти. По праву гарбуз вважається одним з найкорисніших і найсмачніших овочів, розхвалювати його переваги можна нескінченно. Але найкраще самостійно зварити гарбузове варення та пригощатися ним у холодні зимові вечори.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 1.2 кг.
- Лимон 2 шт.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор-пісок ⅘ кг.
- Мед квітковий ½ ст.
Кроки
- Гарбуз очистіть від шкірки і видаліть насіння. Апельсини та лимони обшпарити окропом і помийте гарячою водою.
- Апельсин і лимони наріжте кубиками разом із шкіркою. Кісточки, які траплятимуться, видаліть. М’якуш гарбуза також наріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти у об’ємній ємності.
- Подрібнений гарбуз, апельсин та лимони засипте цукром, перемішайте дерев’яною лопаткою і залиште на 4 години, щоб овочі та фрукти дали сік.
- Через вказаний час поставте ємність на вогонь і варіть протягом півгодини від закипання. У процесі варіння періодично помішуйте масу.
- Далі додайте рідкий мед, перемішайте.
- Тепер можна розфасувати гаряче варення по стерилізованих баночках, закатайте їх під металеві кришки і укутайте до повного остигання.
Варення з гарбуза та меду виходить дуже ароматним, з густим сиропом та яскравим помаранчевим кольором. Смачного!