Люля-кебаб з баранини на мангалі — класичний рецепт

Хочу поділитися рецептом справжнього люля-кебаб із баранини на мангалі. Секрет смачної страви в тому, щоб кількість м’ясного фаршу з баранини була вдвічі більша за кількість цибулі. Апетитні люля-кебаб виходять соковитими та дуже смачними у поєднанні з лавашем та свіжою зеленню.

Як почати готувати люля-кебаб з баранини на мангалі

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 300 ккал
Білки: 12.1 г
Жири: 27.5 г
Вуглеводи: 1.1 г
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • М’якуш баранини ретельно вимийте та обсушіть за допомогою паперових рушників.
  • Фарш із баранини приготуйте зручним для вас способом. Краще, звісно, приготувати рубаний фарш. Але якщо ви обмежені в часі, баранину розріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку, використовуючи велику решітку.
  • Курдючне сало ретельно промийте та обсушіть за допомогою паперових рушників. Також подрібніть зручним для вас способом ножем або через м’ясорубку.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть гострим ножем.
  • Подрібнені інгредієнти викладіть у миску.
  • До миски до подрібнених інгредієнтів додайте сіль, суху м’яту, сухий базилік і чорний мелений перець. Приготовлений фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
  • Ємність із фаршем затягніть харчовою плівкою і помістіть у холодильник приблизно на 30-40 хвилин.
  • Тим часом розведіть вогонь та дайте добре прогоріти вугіллю. Фарш дістаньте із холодильника. Візьміть до рук трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур.
  • Змочуючи руки у холодній воді, притискайте фарш до шампуру, рівномірно розподіляйте по всій довжині шампура. Таким чином, сформуйте решту люля-кебаб.
  • Роздуйте вугілля, і помістіть шампури на мангал. Як тільки м’ясо змінить свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.

Страву застеліть листом лаваша, акуратно зніміть із шампурів готовий люля-кебаб. Викладіть на підготовлену страву. Подавайте ароматні люля-кебаб із баранини зі свіжою зеленню та овочами. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь