Рис по-тайськи з яйцем на сковороді – частування, яке виходить досить гострим. Смак рису по-тайськи стане вам цікавим і здивує, якщо ви не куштували азіатську кухню. Зовнішній вигляд частування підкорить вас. Приготування вимагатиме менше години. Все просто і не клопітно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис довгозерний 1 ст.
 - Куряче яйце 2 шт.
 - Соус соєвий 4 ст. л.
 - Соус рибний 3 ст. л.
 - Лайм 1 шт.
 - Перець чилі 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Перець білий мелений за смаком
 - Часник 2 зуб.
 - Рослинна олія для смаження
 - Зелень для декору
 
Кроки
- Відміряючи рисові зерна, готуємо інші компоненти. Використовуємо рис “Жасмин” або “Басматі”. Для бюджетного варіанта використовуємо недорогий круглий рис. А для прихильників правильного харчування – бурий рис.
 - Промив рис до прозорої води, ставимо варитись, заливши водою у співвідношенні, вказаному на упаковці. Час також вказано на пачці. Важливо не переварити, щоб рис не перетворився на кашу.
 - Об’єднуємо яйця з 2 столовими ложками соєвого соусу та рибним соусом. Якщо не знайдеться рибного соусу, можемо обійтись без нього.
 - Очистивши цибулину та часникові часточки, промиваємо і нарізаємо дрібніше. Рубаємо перець чили або використовуємо сухий у пластівцях. Розжаривши сковорідку з олією, виливаємо розбовтану яєчну суміш. Обсмажуємо при інтенсивному помішуванні. Висипаємо нарізку та добре розмішуємо.
 - Засипаємо відварену крупу, вливаємо соєвий соус, що залишився. Посипаємо свіжомеленим білим перцем.
 - Підсмажуємо на помірній температурі 10 хвилин і присмачуємо цитрусовим соком. Якщо не знайшлося лайма, замінюємо лимоном чи застосовуємо рисовий оцет.
 
Висипаємо частування на загальну страву гіркою і декоруємо нарізаною зеленню. Доповнюємо рибою чи морепродуктами на розсуд. Смачного!


