Помідори черрі з часником – найсмачніша заготівля, яка радуватиме всю родину своїм смаком та ароматом у холодну пору року. Така закуска відмінно підійде для святкового столу. Заготовити чері можна як із цілими зубчиками часнику, так і з подрібненими. В останньому випадку чері матимуть яскравий та виражений смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 1 кг.
- Часник 10 зуб.
- Вода 1 л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
Кроки
- Почнемо готувати помідори черрі із часником на зиму. Помідори чері ретельно промийте.
- За допомогою зубочистки зробіть кілька проколів на кожному помідорі.
- Часник очистіть від лушпиння і подрібніть зубчики в блендері.
- Підготовлені помідори складаємо у стерилізовані банки та заливаємо окропом. Залишаємо у такому вигляді на 10 хвилин.
- Через деякий час охолоджену воду зливаємо, а в банки закладаємо подрібнений часник.
- Для приготування маринаду в каструлі закип’ятіть воду, всипте сіль і цукровий пісок.
- Після розчинення кристалів сухих речовин додайте оцет, розмішайте та проваріть маринад одну хвилину.
- Гарячим маринадом залийте банки з помідорами чері і одразу закупоріть їх кришками.
Дуже смачна, з насиченим смаком заготовка на зиму з помідорів черрі з часником готова!
Приємного вам апетиту!