Якщо ви любите гостреньке – цей рецепт для вас. Аджика з болгарського та гострого перцю з додаванням часнику – це найкраща приправа до різноманітних страв. Аджику ми готуватимемо без термічної обробки, необхідно лише підготувати і подрібнити на блендері овочі, потім заправити їх оцтом та олією. Все! Аджика повністю готова. Єдина умова – її необхідно зберігати у холодильнику.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський 1 кг.
- Часник 300 гр.
- Сіль ½ ст.
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Перець чилі 300 гр.
На порцію
Калорії: 48 ккал
Білки: 2.2 г
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 9.3 г
Кроки
- Готувати аджику з болгарського перцю без помідорів просто! Для приготування аджики найкраще використовувати гострий та болгарський перець червоного кольору. На смакові якості це не вплине, а вигляд буде яскравого насиченого кольору. Болгарський перець вибираємо стиглий та великий, тоді він буде м’ясистим та соковитим. Гострий і болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжку та насіння.
- Часник чистимо, промиваємо та подрібнюємо на блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
- Гострий та болгарський перець нарізаємо на чверті і подрібнюємо на блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
- У подрібнені овочі додаємо олію, сіль і оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо і даємо постояти 20-25 хвилин, щоб розчинилася сіль. Потім аджику ще раз перемішуємо дерев’яною ложкою і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, що прокип’ятять. Ставимо аджику на зберігання холодильник.