Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму стане оригінальною закускою для вашого столу. Заготівлю можна використовувати як самостійну легку страву, так і як доповнення до м’яса чи риби.
Що ж потрібно для приготування салату з кабачків та капусти на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Капуста білокачанна ½ шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Сметана 20% 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Оцет яблучний 5% 4 ст. л.
- Рослинна олія 100 мл.
На порцію
Калорії: 33 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 1.0 г
Вуглеводи: 4.2 г
Кроки
- З білокачанної капусти видаляємо верхнє листя. Решту овочів нарізаємо тонкою соломкою. Відразу ж капусту заливаємо двома столовими ложками оцту і ретельно перемішуємо.
- Миємо та очищаємо від шкірки кабачки.
- Також нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. З’єднуємо кабачки та цибулю з капустою і викладаємо на сковороду і солимо за смаком. Тушкуємо на олії до напівготовності.
- Потім додаємо сметану та продовжуємо готувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
- Додаємо в салат дві ложки оцту, що залишилися, знову перемішуємо і розподіляємо по чистих стерильних банках. Закриваємо банки кришками прокип’яченими, даємо заготівлі охолонути і відправляємо на зберігання.
Апетитний салат із кабачків та капусти на зиму готовий!