Замаринувати опеньки можна швидко і за кілька годин. Маленькі гриби, замариновані за пропонованим рецептом, ви зможете подати до столу через 4 години, а більші замаринуються через 7-8 годин. У такий спосіб можна маринувати і заморожені опеньки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 200 мл.
- Часник 3 зубці
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Гвоздика 2 бутона
- Лавровий лист 2 шт.
- Вода 1 л.
На порцію
Калорії: 14 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 0.6 г
Кроки
- Готувати мариновані опеньки швидкого приготування просто! Ретельно переберіть опеньки, видаляючи дрібне сміття та гілочки. Потім опеньки добре промийте і перекладіть у каструлю для варіння.
- Налийте склянку води до грибів і помістіть їх на середній вогонь. Поваріть опеньки протягом 30 хвилин, знімаючи всю пінку з поверхні.
- Відварені опеньки відкиньте на друшляк і ще раз промийте проточною водою.
- Потім їх перекладіть у ту ж каструлю і налийте до них літр води.
- Покладіть до опеньків вказані в рецепті спеції, подрібнені зубки часнику, додайте цукор та сіль.
- Повторно поваріть опеньки ще протягом 15 хвилин. До кінця варіння додайте до них оцет.
- Гриби разом з маринадом перекладіть у баночки чи інший посуд (лотки чи миски).
- Баночки закрийте кришками і залиште опеньки при домашній температурі на 4–8 годин (залежно від розміру опеньків) для маринування. Потім переставте їх у холодильник, де вони можуть зберігатись до 3 діб.
Подайте мариновані опеньки до м’ясних та рибних страв і просто до відвареної картоплі.
Їжте на здоров’я!