Мариновані опеньки швидкого приготування

Замаринувати опеньки можна швидко і за кілька годин. Маленькі гриби, замариновані за пропонованим рецептом, ви зможете подати до столу через 4 години, а більші замаринуються через 7-8 годин. У такий спосіб можна маринувати і заморожені опеньки.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 14 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 0.6 г
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Готувати мариновані опеньки швидкого приготування просто! Ретельно переберіть опеньки, видаляючи дрібне сміття та гілочки. Потім опеньки добре промийте і перекладіть у каструлю для варіння.
  • Налийте склянку води до грибів і помістіть їх на середній вогонь. Поваріть опеньки протягом 30 хвилин, знімаючи всю пінку з поверхні.
  • Відварені опеньки відкиньте на друшляк і ще раз промийте проточною водою.
  • Потім їх перекладіть у ту ж каструлю і налийте до них літр води.
  • Покладіть до опеньків вказані в рецепті спеції, подрібнені зубки часнику, додайте цукор та сіль.
  • Повторно поваріть опеньки ще протягом 15 хвилин. До кінця варіння додайте до них оцет.
  • Гриби разом з маринадом перекладіть у баночки чи інший посуд (лотки чи миски).
  • Баночки закрийте кришками і залиште опеньки при домашній температурі на 4–8 годин (залежно від розміру опеньків) для маринування. Потім переставте їх у холодильник, де вони можуть зберігатись до 3 діб.

Подайте мариновані опеньки до м’ясних та рибних страв і просто до відвареної картоплі.

Їжте на здоров’я!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь