Порційний салат-коктейль є чудовим рішенням для подачі закуски на фуршетах та домашніх гуляннях. А підібраний нами рецепт і збалансований склад продуктів, з печінкою минтаю у складі, зробить цю навіть не дуже об’ємну закуску, достатньо ситною, щоб дочекатися основної страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Минтай печінка 120 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Горошок зелений консервований 100 гр.
На порцію
Калорії: 134 ккал
Білки: 9.8 г
Жири: 15.3 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
- Почнемо готувати салат із печінкою минтаю. Салат-коктейль зазвичай подають у спеціальних келихах, але якщо у вас у розпорядженні немає такого посуду, підійдуть звичайні піали. На дно келиха викладіть печінку минтаю і змастіть невеликою кількістю майонезу.
- Моркву відваріть у підсоленій воді, остудіть, зніміть шкірку і натріть на крупній тертці. Викладіть шар моркви та змастіть його майонезом.
- Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте кубиками і викладіть наступний шар після моркви, також змастіть його майонезом.
- З консервованого зеленого горошку злийте сік і викладіть наступний шар, змастіть його майонезом.
- Жовтки подрібніть вилкою або натріть на дрібну тертку, посипте салатом подрібненим жовтком. Така оригінальна закуска нікого не залишить байдужим до ваших кулінарних здібностей.
Смачного!