Фокаччині (Focaccine) – італійські коржики з начинкою. Традиційно фокаччині готують із картоплі, але також популярні варіанти з рису.
Фокаччині з рису з шинкою та сиром (Focaccine di riso con prosciutto e formaggio) – один із традиційних італійських рецептів фокаччині. Начинку при цьому можна замінити на будь-яку іншу. Наприклад, замість шинки покласти гриби, або використовувати фарш чи овочі. Сир також можна використовувати різний.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 300 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 30 гр.
- Сир Пармезан 20 гр.
- Петрушка кілька гілочок
- Олія оливкова
- Панірувальні сухарі
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Шинка 150 гр.
- Сир Моцарелла (або Скаморца) 100 гр.
Кроки
- Відварити рис у підсоленій воді та остудити. Рис краще брати не розсипчастий, а той, що при варінні склеюється, в Італії такий рис використовується для приготування різотто.
- Як рис охолоне, додати яйце, борошно, натертий на дрібній тертці пармезан та подрібнену петрушку. Добре перемішати і додати сіль до смаку. Повинна вийде в’язка маса.
- У металеве кільце з високими краями викласти шар рису та утрамбувати. Зверху покласти шматок шинки, шматок сиру та знову шар рису. Змастити зверху оливковою олією і посипати панірувальними сухарями. Можна обійтися без кільця, формуючи котлетку на долоні, але з кільцем простіше.
- Розігріти сковороду з оливковою олією та обсмажити фокаччини по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Замість обсмажування фокаччини з рису можна запекти в духовці за температури 180 градусів, приблизно 20 хвилин.